Udtagelse

Turneringsudvalget meddeler hermed at det er ratinglisten pr. 12. december, som danner grundlag for udtagelsen til Top 12.

Udtagelsen som foretages på baggrund af konceptet for Top 12, vil blive offentliggjort senest tirsdag den 17. december. Uddrag af konceptet ses nedenfor. Hele Top 12 konceptet kan ses her.

Kapitel 2: Kvalifikation og tilmelding
§ 8: Forhåndsudtagelse til Top 12
Stk. 1: I hver række forhåndsudtages 8 spillere direkte til Top 12. De resterende deltagere kvalificerer sig til Top 12 via Kval. Top 12.

Stk. 2: I hver række forhåndsudtager DBTU’s landstrænere de 8 øverst placerede spillere på DBTU’s ratingliste på udtagelsesdagen til Top 12, jf. dog stk. 4.

Stk. 3: DBTU’s landstrænere udpeger endvidere nummer 9 til 12 på DBTU’s ratingliste på udtagelsesdagen til at være 1. – 4. reserve til Top 12. Der kan udpeges yderligere reserver efter behov, jf. dog stk. 4.

Stk. 4: Der kan kun forhåndsudtages spillere, der på udtagelsesdagen har spillet mindst 8 kampe, der tæller med til DBTU’s ratingliste i den pågældende sæson. En klub kan søge DBTU’s landstrænere om dispensation fra reglen, hvis sportslige hensyn taler herfor.

Stk. 5: DBTU’s turneringsudvalg fastsætter inden 1. oktober i den pågældende sæson udtagelsesdagen til Top 12.

Stk. 6: Navnene på de forhåndsudtagne spillere og reserver offentliggøres på DBTU’s hjemmeside.

Vejledning
Til stk. 1: Alle spillere, der har licens i en dansk klub, kan deltage i Top 12. Dvs., at både danske og udenlandske spillere med licens i en dansk klub er omfattet af reglerne.

Til stk. 2: Hvis to spillere har samme ratingtal, er det den spiller, der har spillet flest kampe, som tæller med på ratinglisten, i den pågældende sæson, som skal udtages først. Hvis der fortsat er lighed afgøres rækkefølgen af spillerne ved lodtrækning, som foretages af DBTU’s turneringsudvalg.

En yngre spiller kan forhåndsudtages til en ældre række, hvis dennes ratingtal berettiger til det. Dette kan dog kun ske, hvis landstræneren, spillerens klubtræner og spilleren selv i forening mener, at det sportsligt set vil være det bedste for spilleren.

En spiller kan kun deltage i én række ved Top 12.

En yngre spiller kan udtages til Kval. Top 12 i en ældre række, hvis lokalunionerne vurderer, at spilleren har niveauet til det. Dette kan dog kun ske, hvis lokalunionerne, landstræneren, spillerens klubtræner og spilleren selv i forening mener, at det sportsligt set vil være det bedste for spilleren. Hvis en yngre spiller deltager i Kval. Top 12 i en ældre rækker, fraskriver spilleren sig muligheden for at deltage i Top 12 i den yngre række.

Til stk. 3: 1.-4. reserven har status af reserver til Top 12 frem til starten af Kval. Top 12. 1.- 4. reserverne vil sædvanligvis blive udtaget til Kval. Top 12, hvor de vil deltage, hvis der ikke på forhånd har været afbud til Top 12 blandt de forhåndsudtagne spillere. Hvis der kommer afbud til Top 12 inden Kval. Top 12 fra en eller flere af de 8 forhåndsudtagne til Top 12, eller hvis en eller flere af de 8 forhåndsudtagne ikke tilmelder sig Top 12, vil reserverne overtage pladserne. Efter afviklingen af Kval. Top 12 er det placeringerne ved Kval. Top 12, der er afgørende for, hvilke spillere som besætter de resterende pladser samt reservepladser til Top 12.

Til stk. 4: Dispensation kan f.eks. gives, hvis den pågældende spiller ikke har kunnet opfylde kravet pga. skade. Hvis en spiller slet ikke har spillet kampe i sæsonen, kan der tages udgangspunkt i spillerens ratingtal ved udgangen af den foregående sæson. Ansøgning om dispensation skal være DBTU’s landstrænere i hænde senest en uge før udtagelsesdatoen.

 

Forfatter: Gitte Hvid
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 12
Kontaktperson e-mail: gitte.hvid@dbtu.dk