Tæt nederlag i semifinalen

På billedet Thea Amalie Nielsen (tv.) og Sophie Walløe (th.) ved Para-EM i Lasko. Foto: Parasport Danmark.

Danmarks nye bordtennisduo tabte tirsdag EM-semifinalen til Tyrkiet med 1-2, men kan rejse hjem fra Slovenien med en overraskende bronzemedalje i deres første holdmesterskab i parabordtennis.

Kvinder, klasse 10, hold, semifinale
Tyrkiet – Danmark….2-1

Mod Tyrkiet lagde Sophie Walløe og Thea Amalie Nielsen ud med at tabe doublen 2-3 i sæt, inden Sophie Walløe sikkert tog sin single 3-0. I den afgørende single var 16-årige Thea Amalie Nielsen foran 2-0 i sæt og 9-5 i tredje sæt, inden det alligevel endte med et 2-3 nederlag.

– Vi er selvfølgelig skuffede lige nu, fordi vi var så tæt på. Før kampen var vi tippede som underdogs, så det at vi var så tæt på, er selvfølgelig fedt, men også rigtig ærgerligt, siger Sophie Walløe.

Sophie Walløe og Thea Amalie Nielsen, der før EM aldrig havde spillet en double sammen, var seedet sidst i holdturneringen, som begyndte søndag. I gruppespillet slog de først Rumænien og Rusland, inden et nederlag til Polen parrede dem med forhåndsfavoritten Tyrkiet i semifinalen.

– Medaljen er en positiv overraskelse, og pigerne har spillet en god turnering. Men de er forståeligt ærgerlige over, at det lige nøjagtig glipper i dag, siger landstræner Christoffer Petersen.

Resultaterne styrker dog duoens tro på det fremtidige makkerskab.

– Det er selvfølgelig altid fedt at vinde en medalje. Det er første gang, jeg er med, så jeg havde ingen forhåbninger. Men ud i fremtiden giver det selvfølgelig blod på tanden for mere, specielt når vi var så tæt på, siger Thea Amalie Nielsen.

Holdmedaljen er Danmarks anden ved EM i Slovenien. Lørdag vandt Sophie Walløe sølv i single, da hun tabte finalen til den paralympiske mester Natalia Partyka.

Mandag

Kvinder, klasse 10 (2 puljer med hver 4 hold – de to bedste går videre til semifinalerne)
Polen – Danmark….2-1
Danmark er trods nederlaget klar til semifinalen tirsdag kl. 12.30 mod Tyrkiet.

Mænd, klasse 10 (4 puljer med hver 3 hold – de to bedste går videre til kvartfinalerne)
Ukraine – Danmark…2-0
Danmark med Martin Lund Nielsen og Peter Rosenmeier er dermed færdige ved Para-EM.

Søndag

Det er ikke til at se på resultaterne, at 16-årige Thea Amalie Nielsen og 17-årige Sophie Walløe (klasse 10) aldrig tidligere har stået på samme side af et bordtennisbord. Søndag blev det til komfortable 3-1 sejre over både Rusland og Rumænien i doublen, mens Sophie Walløe efterfølgende lukkede begge holdkampe med sejre i den første single. Der spilles bedst af tre kampe – en double og to singler – i holdturneringen ved EM.

– Jeg er meget tilfreds med pigerne i dag. Sophie spiller stabilt og tager ansvar, og vi får talt en helt masse doublespil og systemer. Det lover godt for de kommende kampe, siger Para-landstræner Christoffer Petersen.

Mandag gælder det den sidste puljekamp for pigerne, og det bliver en kamp mod Polen, der stiller op uden holdet største stjerne, Natalia Partyka. Vinder danskerne, er de sikret en plads i semifinalen.

Mindre godt gik det for det danske herrehold med Peter Rosenmeier og Martin Lund Nielsen, der tabte klart til forhåndsfavoritterne Polen. Duoen er på en vanskelig opgør, da Peter Rosenmeier er tvunget til at spille i klasse 10 fremfor mod spillere med tilsvarende funktionsnedsættelse i sin normale klasse 6.

– De var overmatchet i dag. I doublen taber de 0-3 og er chanceløse, men Martin er faktisk lige ved og næsten i alle tre sæt i singlen, selvom den også ender med et 0-3 nederlag. Men de har en god kamp mandag mod Ukraine, der kan vindes, siger Christoffer Petersen.

Vinder Peter Rosenmeier og Martin Lund Nielsen, er holdet klar til kvartfinalen

Der er livestreaming fra alle 12 borde: Livestreaming
Se den officielle EM-hjemmeside her

Christoffer Petersen, landstræner i parabordtennis kan kontaktes på christoffer.petersen@dbtu.dk, tlf.: 22 64 00 78.

De danske para-atleters Facebook-side

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 51 27 17 60
Kontaktperson e-mail: jla@parasport.dk