Nyt fra bestyrelseslokalet

Bestyrelsen består nu foruden undertegnede af Betina Koefoed, næstformand Asger Rasmussen, Peter Sundbæk og Mads Mikkelsen. Lars Høgsberg er suppleant.

Den store nye ændring i vores måde at arbejde og planlægge på i DBTU, har sit udgangspunkt i DIF´s nye støttestruktur. Tidligere har den økonomiske støtte fra DIF til specialforbundene været udregnet efter kvantitative forhold som antal medlemmer og klubber. Det ændres nu til såkaldte strategiaftaler med tilhørende strategiske spor. Bestyrelsen har sammen med administrationen udarbejdet en strategiplan med tilhørende mål og budget, og den har DIF lige nu indstillet til endelig godkendelse senere i efteråret. Denne plan vil danne grundlag for DIF støtten over de næste 4 år, den såkaldte strategiske udviklingsstøtte.

Planen består af 2 hovedspor, som i forenklet form er:

  • Spor 1 drejer sig om udbredelse i form af flere børn og unge i klubberne, altså flere unge medlemmer.
  • Spor 2 drejer sig om styrkelse af talentudvikling fra ungdomstalent til ung-senior i decentrale miljøer.

I hele det forberedende arbejde bag indstillingen er der selvfølgelig arbejdet med hvorfor, hvordan, hvornår og hvem, men det er først nu at det store arbejde kommer. Nu skal vi til at få sat handlinger bag og knyttet økonomi til de enkelte del områder. Og vigtigt af alt – vi skal have planen forankret i hele bordtennis Danmark. Ellers kommer vi ikke i mål.

Næste store internationale aktivitet er EM for hold i Luxembourg i midten af september. Udover det sportslige afholder ETTU kongres i forbindelse med EM. Vigtigste punkt på dagsordenen er forslag om ændring af turneringsform til en slutrunde model, hvor landene skal kvalificere sig for at deltage. Der er argumenter for og imod, men med mange små nationer, som med en slutrundemodel formentligt aldrig kommer til at kvalificere sig, bliver det nok svært at samle flertal for forslaget.

Det fulde referat fra bestyrelsesmødet vil som altid kunne findes under ”Om DBTU – bestyrelse”.

Rigtig god sæson til alle.

Forfatter: Anders Mølgaard
Kontaktperson tlf.: 30 31 53 73
Kontaktperson e-mail: anders@elma-management.dk