Ingen knirkende lemmer

Det er vel naturligt at vi bliver ældre
men endnu er langt til Methusalems år
men derfor behøver vi ikke at samle
på knirkende lemmer og sitrende lår

Sådan lyder et af versene på den sang, som der blev sunget i pausen, da DBTUs udviklingskonsulenter, Annette og Sarah, besøgte OBs ældreafdeling den 23. november. En sang der i øvrigt handlede om, at selvom man bliver ældre gælder det om at holde humøret højt – blandt andet ved at mødes med venner og holde sig i gang.

Med udsagn som ”jeg nyder at holde mig i gang” og ”det er så hyggeligt at mødes” er der ingen tvivl om, at det sociale bliver vægtet ligeså højt som aktiviteten, når 50 – 60 ældre mennesker mødes en gang om ugen og spiller bordtennis. OBs lokaler kan rumme 14 borde og de er fyldt hver onsdag. Ældreafdelingen under OB bliver drevet som en selvstændig afdeling af de ældre for de ældre. Der bliver blandt andet arrangeret tre årlige busture til henholdsvis Esbjerg, Århus og Amager, hvor der bliver dystet mod andre ældreafdelinger.

For man skal ikke negligere det sportslige element. I det summende lokale fyger det om sig med udråd som ”for pokker da”, ”yes” og ”arh, øv” og der er mange knyttede næver. Udstyret er i orden træningsbat og – bolde kan bordtennisudvalget pakke langt væk. Det er egne bat, bolde og klubdragter.

Det var en fornøjelse at være på besøg hos OB og udviklingskonsulenterne blev klogere på, hvad der driver de ældre til bordtennis en eller flere gange om ugen. Samtidig blev nogle af de parametre klarlagt, som kræves, for at drive en velfungerende ældreafdeling. Viden som er uvurderlig i udviklingskonsulenternes arbejde fremadrettet i håbet om at opstarte flere bordtennis ældreafdelinger i Danmark.

Nedenfor ses videoklip fra udviklingskonsulenternes besøg.

Forfatter: Sarah Thomsen
Kontaktperson tlf.: 26 84 77 82
Kontaktperson e-mail: sarah.thomsen@dbtu.dk