Hold VM i Malaysia 2016

Nederst kan du vedhæftet læse (på svensk) en dagbog fra Linus Mernsten under hold-VM.

VM-rapport fra Linus Mernsten:

Vi spillede denne gang med et ungt hold (Jonathan Groth, Mikkel Hindersson, Claus Schou Nielsen og Tobias Rasmussen) så udfordringen i A-gruppen var stor. Vi talte inden stævnet om at dette var ”Danish Team 2.0”. Med dette mente vi, at vi havde en gylden mulighed for at bevare det, som tidligere generation har gjort godt men samtidigt sætte vores eget præg på holdet. Vi blev enige om at gøre alt med kvalitet og hele tiden gøre det arbejde der kræves for at levere en maximal præstation. Målet var, at når vi skulle hjem fra VM, så skulle vi være stolte af det vi havde præsteret samt have leveret vort bedste i samtlige holdkampe. Vi skulle endda være absolut på toppen med alle de ting, som vi selv kunne påvirke – holdånd, god stemning, søvn, mad og forberedelser.

Generelt synes jeg, vi lykkedes flot med det, selv om forholdene var rigtigt svære og arrangementet var under al kritik (her skal ITTF ransage sig selv). Drengene har stor ære af indsatsen i Malaysia.
Vi var rigtig, rigtig tæt på at slå Rusland og dermed sikre os en plads i A-gruppen i hold-VM 2018. Det gjorde vi så ikke og skuffelsen på holdet var total. Vi spillede tæt på vores maximale i kampene mod Tyskland, Sverige, England, Malaysia, Singapore og Rusland.

Vi vandt to kampe mod bare én ved sidste hold-VM og nul i forrige hold-VM, så kurven peger opad. Vi har sendt en første advarsel til det øvrige Europa om, at vi vil være med i fighten om medaljer på sigt. Vi er der ikke endnu og mangler en del erfaring og nogle tekniske detaljer. Men holdet viste at de vil være der og vigtigst af alt, at de KAN være med helt fremme.

Generelt kan man sige at vores hold er gode til at have en plan A og en plan B. Derimod må vi også anskaffe os en plan C, hvis vi skal kunne vinde over topholdene. Vi må lære, at modspilleren også har følelser og tanker. Ind imellem fokuserer vi lidt for meget på, hvad vi selv vil og bliver på den måde lidt for forudsigelige.

Vi tabte som et hold og vi vandt som et hold, altid med samme herlige energi og følelser. Energi og engagement har vi. Kan vi blande det med lidt coolness, så bliver det rigtig godt!

Det er vældigt små detaljer, som afgør på dette niveau. Derfor var det ærgerligt, at vores 1’er, Jonathan Groth, blev ramt af feber på andendagen. Det betød, at han tabte lidt af sin rytme og fysik. Jonathan tog dog ansvaret som 1’er på holdet på en god måde.

Tobias og Claus var begge debutanter ved hold-VM og viste begge spillemæssigt og holdmæssigt at de er en tilgang. Mikkel er god til at få det ud, som han har på dagen i alt, hvad han gør.
Jens Frandsen (Boxy) massøren skal også have ros for sit arbejde. Han var rolig og positiv og bidrog til holdet på en fremragende måde.

Det var hårdt at tabe kampen mod Rusland, men jeg må alligevel sige, at det var et herligt energikick at være til VM med dette hold. Trods flere tætte nederlag så ser man på den seneste verdensrangliste, at vores spillere tager skridt fremad. Nu skal vi lære af VM og vælge de ting ud, individuelt, der skal forbedres. Så skal resultatet og præstationen stemme bedre overens næste gang!

Jonathan Groth ved hold-VM. Han er nu placeret som nr. 50 på verdensranglisten.


Mikkel Hindersson i aktion ved hold-VM 2016.


Debutant ved hold-VM Claus Schou Nielsen.


Tobias Rasmussen imponerede ved hold-VM i 2016.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: +46 72 301 4111
Kontaktperson e-mail: linus.mernsten@dbtu.dk