Det ene guldkorn efter det andet blev smidt på bordet. På dagsordenen for torsdagens møde var evaluering og evt. udvikling af den landsdækkende SFO turnering, som breddeudvalget de to sidste år har arbejdet på at få op og stå.

Når der kigges tilbage på synligheden af årets SFO turnering, så var den til stede – dog begrænset til Slagelse, hvor årets vinderhold kom fra.
Breddeudvalget havde håbet på et finalestævne med max. 8 hold, men det landsdækkende finalestævne blev afviklet med blot to hold. ”Det optimale havde været minimum ét hold fra hver af de fire lokalunioner”, siger Peter Schlanbusch. Vejen til den landsdækkende finale var overkommelig for både holdet fra Slagelse og holdet fra Fyn. Finalearrangementet ved DM i Odense var dog igen i år en meget positiv oplevelse og stemningen blandt spillerne og deres forældre var fantastisk.

”At se børnenes glæde ved bordtennis og mærke at de fik en fantastisk bordtennisoplevelse var stort”, siger Peter Schlanbusch, der stod for afholdelsen af finalestævnet i samarbejdet med OB Bordtennis.

At kalde SFO turneringen for en succes er dog lige i overkanten og det spæde forsøg på at genoplive noget á la ”Pondus Cup” slog heller ikke rigtigt igennem til DBTU’s klubber. Derfor var breddeudvalget heller ikke i tvivl om, at det var nødvendigt at kigge SFO konceptet rigtigt godt igennem og beslutte, om det skulle dø eller om det skulle genoplives i en ny form.

Med udgangspunkt i ”den gyldne cirkel” fik breddeudvalgets medlemmer til opgave at svare på:

Why – hvorfor skal DBTU bruge ressourcer på, at gennemføre en aktivitet for ”ikke medlemmer”?
How – hvis vi skal bruge ressourcer på ikke medlemmer, hvordan kan det så give værdi for DBTU’s klubber?
What – hvad gør vi helt konkret?

Det er endnu for tidligt at løfte sløret helt for, hvordan turneringen for ikke medlemmer bliver i næste sæson, da konceptet skal gennemarbejdet inden det præsenteres for klubberne MEN det kan her afsløres at svarene på ovenstående spørgsmål blev:

WHY:
DBTU skal sammen med klubber og lokalunioner afholde en turnering for ”ikke medlemmer”, fordi det kan være en god rekrutteringsplatform for klubberne, lige som det kan skabe synlighed i klubbernes lokalområde.

HOW:
For at en turnering kan give værdi i klubberne skal aktiviteten finde sted i klubben, målgruppen skal være mellem 8-11 år, og der må meget gerne være en fordel ved, at der er piger på holdet, men det skal ikke være et krav, der kan begrænse deltagelsen. Det arrangement der skal finde sted i klubberne og deres lokalområde, skal ikke være betinget af et samarbejde mellem SFO/skole og klubben, da tiderne har ændret sig således og børnenes tid i SFO’en er blevet mindre lige som samarbejdet med skolerne ofte kræver en stor indsats i et tidsrum, hvor klubbens frivillige passer deres arbejde.

WHAT:
DBTU’s breddeudvalg ønsker stadig en landsdækkende turnering for ”ikke medlemmer” – det skal være en rekrutteringsplatform, derfor skal spillerne være mellem 8-11 år og spillerne på holdet må ikke have licens. Der spilles 3-mandshold, hvor der ikke er et krav om kønsfordelingen MEN i tilfælde af sæt-lighed vinder det hold, der har flest piger på holdet, hvilket også er tilfældet, hvis turneringen afsluttes med lige mange vundne kampe.

Der spilles en landsdækkende turnering, som holdene kvalificerer sig til først i nærområdet, senere i landsdelen og sidst men ikke mindst landsdækkende ved DM i 2016. Det kræver naturligvis en indsats rundt omkring i landet, og det kræver, at klubber og lokalunioner vil bakke op omkring initiativet, hvis det skal blive en succes. DBTU’s breddeudvalgsmedlemmer er dog fortrøstningsfulde og er ikke i tvivl om, at viljen og engagementet findes. Det kræver dog, at forarbejdet bliver udarbejdet centralt, så klubbernes opgave tager udgangspunkt i det, der skaber værdi for dem – nemlig at give nærområdets børn en god oplevelse med bordtennis i klubbens lokaler, så de forhåbentligt efterfølgende vælger, at dyrke bordtennis som sport i en bordtennis klub.

Breddeudvalgets medlemmer arbejder efter aftenens møde videre med udviklingen af turneringskonceptet, vejledning til afholdelse af turneringen samt informationsmateriale til målgruppen, der med foldere og plakater rundt omkring i nærområdet skal rekrutteres til at deltage i turneringen.

Har du en god idé til navn, form og klubbehov eller vil du gerne vide mere, så er det altid muligt at kontakte breddeudvalget enten pr. mail eller telefon, deres oplysninger er tilgængelig her på hjemmesiden og kan findes her