Senior DT 2017-2018

Sæsonen 2016-2017 er netop afsluttet, og Turneringsudvalget (TU) er i fuld gang med planlægningen af den kommende sæson.

I forbindelse med næste sæson, bliver der indført en ”turnering-i-turneringen” for klubbernes 2. til 4. hold. Der vil fremover kun tillades, at 50 % af holdene i en kreds består af 2. til 4. hold. Grænsen for antal 2. til 4. hold medfører, at der fremover vil ske en op- og nedrykning af 2. til 4. holdene uafhængigt af den øvrige stilling i kredsen. Der kan dermed være vigtigt for et 2. til 4. hold ikke at blive sidst blandt de øvrige 2. til 4. hold i kredsen.

Reglen indføres fordi der i flere sæsoner, har været en tendens til at klubber med mange hold, rykker rundt på spillerne og med de samme spillere sikrer holdenes beståen i de pågældende rækker.  Med den nye regel, vil det i langt større grad være vigtigt at stille stærkest op i alle kampe, idet stillingen blandt de øvrige 2. til 4. hold i kredsen OG stillingen i blandt 2. til 4. holdene både i divisionen over og under, kan have indflydelse på op- og nedrykning.

Turneringsudvalget er i gang med at omskrive de dele af Turneringsreglementet som bliver berørt af den nye regel. Det forventes at et revideret reglement er på plads ”sidst på sommerferien”. Der vil nødvendigvis være en overgangsperiode, hvor den igangværende strukturændring afsluttes og antallet af 2. til 4. hold justeres på plads. Da det er lykkedes at fylde begge 2. divisioner med 10 hold, er forudsætningerne omkring beregning af befordringsgodtgørelse ændret. Vi har derfor rykket Roskilde 3 til kreds 1 og Triton til kreds 2. Der er trukket lod mellem OB og Triton.

Slutstillingen i divisionerne, har medført at op- og nedrykning er på plads. Det har været TU’s ønske, at alle kredse er fyldt op. Dette har medført at to hold er rykket op i 2. division fra 3. division. Tvangsnedrykninger og oprykninger, har endvidere medført at der er rykket 3 hold op fra ØBTU og 4 hold fra JBTU.

En anden vigtig ændring er nedrykning til LU og oprykning fra LU. Tidligere bestod laveste division af 3 kredse, med to op-/nedrykkere i hver kreds. Dette gav plads til 2xØBTU, 2xJBTU, 1xFBTU og 1xBBTU. Da laveste division kun består af 2 kredse, reduceres antallet af op/nedrykkere til/fra til 4 hold. De nærmere regler for op-/nedrykning er endnu ikke på plads. Referat fra seneste TU-møde indeholder en mulig model. Læs referatet her

Elitedivision for damer er ligeledes på plads. Hvidovre rykkede op fra 1. division og Bornholm vandt kvalifikationskampen mod Ballerup.

 

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk