Roskilde vælger Næstved BTK

Spændingen var størst i midten og bunden af Stigadivisionen, da der med otte kampe blev sat punktum for grundspillet. Inden weekenden var Roskilde Bordtennis, Virum og Penthouse CPH nemlig allerede sikre på deres slutspilsplads, og deres indbyrdes placeringer blev der ikke rykket rundt på.

Den sidste slutspilsdeltager skulle findes i Næstved BTK eller B75. Næstved havde på forhånd 1 point mere på 4. pladsen end B75, og da begge mandskaber fik fire point i deres to sidste kampe, trak B75 det korte strå, mens Næstved BTK er klar til semifinalen.

Som vinder af grundspillet er det Roskilde Bordtennis, der vælger, om de vil møde Penthouse CPH eller Næstved BTK i semifinalen. Og der er allerede indløbet en mail til DBTU om, at Roskilde har valgt at møde Næstved BTK i semifinalen, hvilket betyder, at Virum og Penthouse CPH mødes i den anden semifinale.

Læs også Flaskeposten: Fuldt hus ikke nok for B75 i Stigadivisionen

Brønderslev er med sidstepladsen i grundspillet nedrykker fra Stigadivisionen, mens Silkeborg BTK med 6 point endte på næstsidste pladsen, der betyder, at de skal spille kvalifikationskamp. Silkeborg BTK havde lørdag chancen for at spille sig tættere på Viby på sjettepladsen, da de to hold spillede den direkte duel i et fyldt bordtenniscenter i Åbyhøj, men Viby forsvarede placeringen med en hjemmesejr på 5-1. Derfor var det ikke nok for Silkeborg, at de søndag middag vandt 5-1 over Brønderslev.

Læs også Stiften: Oprykkere klarede frisag

Silkeborg BTK skal møde det næstbedst placerede oprykningsberettigede hold fra 1. division i en kvalifikationskamp til næste sæsons Stigadivision. I 1. division resterer der endnu fire runder, og Silkeborgs modstander i kvalifikationskampen, findes efter sidste runde den 29. april.

Slutstillingen i StigaDivisionen 2016-17
Slutsillingen i Stigadivisionen – se flere detaljer på Bordtennisportalen

Hindersson vandt flest

På trods af at Mikkel Hindersson tabte til Michael Maze i sidste grundspilskamp, lykkedes det endnu en gang for Mikkel, at blive grundspillets mest vindende spiller med 22 vundne kampe. Roskildes hollandske Ewout Oostwouder indtog 2. pladsen på toplisten, da han vandt 19 af 20 kampe.


Mikkel Hindersson, Virum blev mest vindende spiller i Stigadivisionens grundspil.

Forfatter: Torsten Olav Sejr Hansen/Carsten Egeholt