Mestrene presset

Billedtekst til forsidebilledet: Hvis Roskildes sportschef Allan Bentsen igen skal få lejlighed til at juble efter et hold-DM, så skal placeringen som nr. 5 forbedres i anden halvdel af sæsonen i Stiga-divisionen.

Det ser ikke for godt ud for de danske mestre fra Roskilde, der må tage til takke med en placering som nr. 5 i Stiga-divisionen midtvejs i turneringen, hvor alle hold er noteret for syv kampe. Hvis den placering ikke forbedres i anden halvdel, så er mestrene ude af slutspillet, der afgøres mellem de fire bedste hold i rækken.
Rækken føres af oprykkerne fra B 75 i Hirtshals, der har vundet fem kampe og spillet to uafgjort. Mest vindende er foreløbig Kasper Sternberg Sjelle fra CPH Bordtennis, der har vundet 12 af sine 14 singler.

Det er ikke bare i Stiga-divisionen, at man er midtvejs, men også i mændenes to 1. divisioner og tre 2. divisioner har alle hold spillet præcis syv kampe.

I 1. division øst har Roskilde 2 taget føringen med 12 point foran Brønshøj 2 og Hillerød GI med hver 11 point. Mest vindende i rækken er Jesper Møller, Hillerød, Patrick Stobberup, Roskilde 2 og Henrik Selmqvist, Helsingør med hver 13 sejre. Jesper Møller har dog kun spillet 14 kampe, mens Stobberup og Selmqvist er noteret for 18 kampe.

Jesper Møller, Hillerød.

I 1. division vest er der stor jævnbyrdighed i toppen af rækken, hvor Viby og Brønderslev har 11 point, mens Søhøjlandet og Virum 2 hver har 10 point. Der er værd at bemærke, at Brønderslev har mistet chancen for at rykke op, da holdet er udeblevet (med afbud) fra en kamp. Næstveds kineser Yan Congyuan er ubesejret i sine 14 kampe, men det er Vibys tidligere landsholdsspiller Tobias Stemann Lau der med sine 17 sejre i 20 kampe, er den mest vindende i rækken.

I 2. division øst er det Roskilde 3, der fører med 13 point. Mest vindende er Martin Buch Andersen fra Virum 3 med 16 sejre i 21 kampe.

I 2. division midt har B 75 (2) lagt hårdt fra land med maximum 14 point efter de første syv kampe. 38-årige Morten Holm Knudsen, der i 1994 var en del af det danske herrejuniorlandshold, der vandt EM, er den solide klippe for Dragør. Han har vundet 21 af 21 kampe.

I 2. division vest er Rønde tophold med 13 point. Holdets Michael H. Knudsen er den mest vindende med 20 sejre i 21 kampe. I denne række er det værd at bemærke at de to tidligere landsholdsspillere Claus Junge, Rønde og Rhod Jepsen, Esbjerg begge er noteret for 9 sejre i lige så mange kampe i øvrigt lige som Brønderslevs Carl-Johan Norup.

I kvindernes Elitedivision er man endnu ikke halvvejs på grund af en international stævnedeltagelse for nogle af pigerne. Køge Bugt fører med 18 point for syv kampe, mens OB indtager andenpladsen med 17 point for seks kampe. Mest vindende er den tre-dobbelte danske seniormester fra 2014 Pernille Agerholm med 19 sejre i 20 kampe. Køge Bugts Wu Xiaoning er ubesejret i sine 16 kampe.

I kvindernes 1. division hvor man er præcis halvvejs i turneringen (alle har spillet seks kampe) har tre hold skilt sig ud. Bornholms BTK og Ballerup har hver 10 point, mens B 75 har 9 point. 15-årige Emmelie Mogensen fra Bornholms BTK er rækkens mest vindende med 16 sejre i 18 kampe.

I Herrejunior-divisionen øst topper Roskilde efter første halvdel med maximum point. Nicolai Christoffersen fra Roskilde og Andreas Fehrn fra CPH Bordtennis har begge vundet otte kampe ud af henholdsvis ni og 10 kampe.

I Herrejunior-divisionen vest fører Viby efter første halvdel med syv point for fire kampe. Tre Viby-spillere er de mest vindende. Lasse Kardel Larsen og Marius Dam har begge vundet otte af ni kampe, mens Kasper Andersen har vundet syv af ni kampe.

I Drenge-divisionen øst er det Roskilde og Virum, der fører med hver 12 point. På toplisten er det Virums Alexander Tophøj Jensen, der står øverst med 19 sejre i 21 kampe.

Alexander Tophøj Jensen, Virum.

I Drenge-divisionen vest har Søhøjlandet lagt sig i front med 16 point for otte kampe. Cristian David Hold fra Søhøjlandet og Kevin Nielsen fra B 75 har begge vundet 20 kampe. Cristian har dog kun spillet 21, mens Kevin har spillet 24.

Cristian (uden h) David Hold, Søhøjlandet.

I Pige-divisionen øst er man præcis halvvejs. Vestegnens BTK har vundet samtlige seks kampe og dermed taget føring med 12 point. Alberte Holck Christensen, Vestegnens BTK og Jocefina Haagensen fra Hvidovre har begge vundet 11 ud af 12 kampe.

Alberte Holck Christensen, Vestegnens BTK.

I Pige-divisionen vest har Rønde maximum 12 point efter seks kampe. Sally Maribo fra Rønde er ubesejret i sine 12 kampe.

God fight – held og lykke i anden halvdel til alle!

Klik dig videre ind på hver enkelt rækken i Danmarksturneringen her

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk