Hvor blev de af?

Interview med Morten Dolleris, der stoppede pga. skuffelse og frustration.

I en artikel-serie kan du her på hjemmesiden læse om en række personer, som tidligere i deres liv havde bordtennis helt inde på livet.
Hvad blev der af dem? Hvorfor stoppede de? Hvad laver de i dag?
Det er blot nogle af de spørgsmål, som undertegnede har sat sig for at få svar på.

Den næste vi skal møde i serien, husker jeg for to ting. Den ene for batfatningen, der var stram og højt oppe på battet. Den anden for Junior SOC i Roskilde i 1979, hvor han var i hold-finalen sammen med Michael Daugaard efter nogle fantastiske kampe mod Sydkorea, som besejret med 3-0 og Sveriges 1. hold med Jonas Berner og Erik Lindh, der blev besejret med 3-1, inden det i finalen blev til 0-3 nederlag mod Sverige 2 med Mikael Appelgren og Anders Thunstrøm.

Vi skal finde ud af, hvad der blev af den nu 53-årige Morten Dolleris (født: 10/11-1961 på Morten’s aften – derfor hedder han Morten).

Morten er gift en enkelt gang – skilt i 2006. Har to piger – Maja på 11 år og Anna på 13 år.

Facts om Morten:

Klubber: Ballerup, Tåstrup, Roskilde, Greve, Sporvejene og Politiets Idrætsforening.

Landskampe: Med ved senior EM i Bern i Schweiz i 1980. Med på drengelandsholdet ved ungdoms EM i Østrig i 1976 og med på juniorlandsholdet ved ungdoms EM i henholdsvis Barcelona i 1978 og i Rom i 1979.

DM-titler: Dansk mester i yngre drenge single i 1975. Dansk mester i både drenge single og drenge double (med Niels Bjørkbom) i 1977. Dansk mester i herrejunior double i 1978 og 1979 (begge gange med Bo Holmsgaard).


Til venstre Morten Dolleris og Bo Holmsgaard, som vindere af DM i junior double i 1979.

Hvordan/hvorfor begyndte du på at spille bordtennis?
– Som 11-årig startede jeg med at gå i en fritidsklub i Ballerup. Ved siden af dette dyrkede jeg miniputfodbold i Ballerup.
I fritidsklubben kunne man spille billard, bordtennis osv. I fritidsklubben gik bordtennis primært ud på at spille rundt om bordet, og min første større bedrift var at løbe hovedet ind i et vindue i forsøget på at nå hurtigt nok rundt.
I samme lokaler holdt Ballerup Bordtennis klub til, og der trænede man så om aftenen. En af pædagogerne i fritidsklubben hed Rudy Rudnicki, som jeg husker det. Og han mente, at jeg havde en mulighed for at drive bordtennis til noget – så det første stykke tid spillede jeg bordtennis i fritidsklub regi – og så på et tidspunkt i løbet af det første år – så fik jeg mulighed for at komme med til træning hos den rigtige bordtennisklub, som blev drevet på entusiastisk vis af familien Larsen (forældre til Annie Larsen – senere Ramberg). Her spillede jeg for første gang med spillere som Jørgen Pedersen, Kent Jørgensen, Kent Knudsen, Preben Rohde med flere.
Når jeg gør meget ud af dette – så er det fordi, jeg har disse mennesker at takke for, at de tog godt imod mig som ung purk, tog sig tid til at træne med mig og støttede mig i alle henseender i min spæde start.

– Jeg flyttede fra Ballerup til Greve i 1973, og skiftede i den forbindelse klub til Tåstrup, som havde dygtige spillere som Henrik Stage og Allan Pedersen. Her spillede jeg kun et par sæsoner, inden jeg skiftede til Roskilde, som blev den klub, hvor jeg ud fra et sportsligt synspunkt nåede mine bedste resultater og egentligt stoppede min karriere som bordtennisspiller, hvis man kan sige, at man har en sådan, når man som jeg stopper som 19-20-årig.
Og hvis nogen stod bag mine resultater i Roskilde – så skal takken gå til Ole Rasmussen – en prototype på en frivillig leder, som gav alt og levede for BTK 61 og SBTU osv.

– Jeg stoppede i BTK 61 i 1981/1982, og så var jeg en kort periode træner/spiller i Greve. I 1990’erne vendte jeg for en kort periode tilbage og spillede i Sporvejene – blandt andet sammen med Bo Holmsgaard og Claus Oxfeldt. Sluttede af med at spille for Politiets Idrætsforening med Claus Sandbye, Claus Oxfeldt og Torben Ehlers.


Morten Dolleris på forsiden af Bordtennisbladet i marts 1977 (tv.) og i september 1978 (th.)

Hvad var din bedste oplevelse med bordtennis?
– Da Michael Daugaard og jeg blev nr. 2 for hold i Junior SOC (afholdt 18.- 20 maj 1979 i Roskilde, red.). Vi slog i kvartfinalen Sydkorea med 3-0, i semifinalen Sveriges 1. hold med Jonas Berner og Erik Lindh med 3-1 for så at tabe finalen til Sverige 2 med Mikael Appelgren og Anders Thunstrøm med 0-3.


Klaus Mygind coacher Morten Dolleris ved ungdoms-EM i Barcelona i 1978.

Hvorfor stoppede du med at spille bordtennis?
– Skuffelse og frustration. Situationen var – som jeg husker det – at DBTU i den sæson hvor Michael (Daugaard, red.) og jeg laver dels resultatet ved Junior SOC, dels vinder en junior double turnering i England, havde fået en invitation fra Kina – hvor to talenter (yngre) – kunne komme på én måneds træningsophold i Kina.
Og med de resultater og de træningsindsatser både Michael (Daugaard, red.) og jeg havde nået og ydet – så tog vi det for givet, at det måtte blive os. Det blev det ikke, og det skuffede mig personligt så meget, at jeg stoppede med at træne 4-5 gange om ugen og den følgende sæson, som blev min sidste for BTK 61, stort set kun spillede holdkampe.

Læs artikel fra Talerstolen i Bordtennisbladet fra januar 1979 her
Læs artikel fra marts 1978 her
Læs avisartikel 1 her
Læs avisartikel 2 her

Savner du bordtennis i din hverdag?
– Nej, jeg savner det ikke, men jeg er glad for at i en kort periode at have været en del af sporten – for den har givet mig meget, som jeg efterfølgende har kunnet bruge i min erhvervskarriere.
Jeg fik også en række venskaber, som jeg har nydt og fortsat nyder – her er det specielt familien Oxfeldt, hvor det specielt er Claus og hans far Peder Oxfeldt, jeg tænker på.

Hvad tror du, at folk bedst husker dig for?
– Det har jeg faktisk ikke et bud på – det tror jeg er meget individuelt afhængigt af, hvor tæt de har været på mig.

Hvad laver du i dag?
– Jeg har siden midten af 1980’erne været beskæftiget med IT og Tele. Har haft en række lederstillinger inden for større og mindre virksomheder. Hvis man vil se dette, kan man gøre det via Linked In eller blot google mig. I dag er jeg direktør for partnerafdelingen i Ipvision.
I fritiden dyrker jeg badminton og tennis. Og ellers dyrker jeg mine to piger og støtter dem i deres fritidsinteresser, den ene danser og den anden spiller fodbold.

Har du en sjov historie med bordtennis, som du vil dele med bordtennis-Danmark?
– For mig er det sjoveste nok, at have haft fornøjelsen at have været på hold med Claus Sandbye og Claus Oxfeldt i Politiets Idrætsforening i vort spillemæssige efterår – når vi mødte Brønshøj med Bjarne Grimstrup, Kent Jørgensen, Flemming Weinrich med flere. De scener som typisk udspandt sig under disse kampe var af sådan en karakter, at man ikke har kunnet andet end at grine over at voksne mennesker (læs erfarne garvede gutter) kunne opføre sig som uenige teenagers – og det er ment positivt – for hold da op, hvor var vi nået langt som unge, hvis vi havde udvist den puls og det engagement, som kom til udtryk under disse kampe.


Morten Dolleris i dag.

Er der nogen, som du godt kunne tænke dig at vide, hvor blev af, så send en mail til undertegnede, der så vil forsøge at finde frem til vedkommende med et interview for øje.

Tidligere artikler i ”Hvor blev de af-serien”:
Bo Holmsgaard (januar 2015). Læs artiklen her
Dorte Hauth (januar 2015). Læs artiklen her
Niels Bjørkbom (februar 2015). Læs artiklen her
Karin Bønke Nielsen (februar 2015). Læs artiklen her
Kim Kartholm (marts 2015). Læs artiklen her
Peter Smidt (april 2015). Læs artiklen her

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk