Groth træner i Korea

I forberedelser til OL i Rio de Janeiro i august var planen, at Jonathan Groth i denne uge skulle spille Japan Open, men lidt problemer med hoften har gjort, at planerne er blevet ændret.
Sammen med Linus Mernsten er han derfor nu på træningslejr i Korea.

”Vi beslutter senere på ugen, om Jonathan er klar til Korea Open. Hvis han spiller skal han være topfit”, siger Linus Mernsten, der alternativt vil vende hjem til Danmark allerede mandag for at få Jonathan Groth under behandling og i gang med genoptræning.

I Korea træner Groth med et af Koreas to bedste hold, Daewoo. Headcoach er den tidligere verdensstjerne Kim Taek Soo. Et navn som giver susen for ørene hos undertegnede, der havde den tvivlsomme fornøjelse, at møde en ung 18-årig Kim Taek Soo i holdturneringen ved VM i Dortmund i 1989 i en kamp, der blev sendt direkte i koreansk tv. Cifrene 3-21, 8-21 var ikke det værste. Det var der i mod de ca. 20-25 røde mærker på maven, som jeg viste mine holdkammerater lige efter kampen. Det var godt at komme først i angreb, men ikke så sjovt at få kylet et kanonhårdt forhåndsloop retur lige mod sækken uanset, hvor jeg åbnede på bordet.
Jan Harkamp hyggede sig på bænken med kommentaren: ”Jeg ville hellere møde Mike Tyson i en boksering”.
I holdkampen som Sydkorea vandt med 5-1 lykkedes det i øvrigt Lars Hauth at vinde over OL-sølvvinderen fra 1988 Kim Ki Taek og tage et sæt fra OL-guldvinderen fra 1988 Yoo Nam Kyu (se vedhæftede).

Tilbage til nutiden, hvor Jonathan Groth træner med i gruppen, der består af otte herrespillere på højt niveau bl.a. OL-spilleren Jang Woojin og veteranen Oh Sang Eun, der tidligere har spillet for Roskilde. Det var også Oh Sang Eun der lige som Michael Maze vandt bronze i herresingle ved VM i Shanghai i 2005.

Linus Mernsten fortæller fra Korea, at programmet ser således ud:
09.00 Fysisk core/styrke/opvarmning
09.30 Bordtennis i ca. en time
10.30 Pause i ca. 20 min.
10.50-12.00 yderligere ca. et times bordtennis

15.00 Fysisk styrke/opvarmning i 30 min.
15.30-16.30 Bordtennis
16.30-16.50 Pause
16.50-18.00 Bordtennis

Ud over dette trænes der i fitness-lokalet.

”Træningen er for os lidt overraskende meget kamporienteret. Ingen øvelser begyndes uden serv og specifik retur. Træningen foregår i vældigt højt tempo og med høj koncentration. Alle øvelser er individuelle dvs. at det aldrig sker at alle træner de samme øvelser – en god erfaring for Jonathan og jeg”, siger Linus Mernsten, der har sendt nogle billeder fra træningslejren.

Groth (tv.) træner her med den tidligere Roskilde-spiller Oh Sang Eun (th.).


Der bliver gjort meget ud af opvarmningen.


Denne dag blev der spillet kampe – indsats 10.000 won.


Herligt måltid med mobilen ved sin side.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: +46 72 301 41 11
Kontaktperson e-mail: linus.mernsten@dbtu.dk