Groth misser tre matchbolde

24-årige Jonathan Groth leverede fredag en flot præstation ved ITTF Europe Top 16 Cup i Antibes i Frankrig, og selvom det ikke blev til avancement fra den indledende pulje, så kan han i den grad rejse hjem med oprejst pande.

Turneringen blev spillet med fire 4-mands puljer, og som en af de lavest rangerede spillere i feltet, vidste Jonathan på forhånd, at han ville skulle spille godt for at opnå avancement til kvartfinalerne. I den første kamp mødte han Simon Gauzy fra Frankrig, der er nummer 15 på verdensranglisten, hvor Jonathan er nummer 38. Det blev til et nederlag på 3-2, men det blev rystet af sig, og i den næste kamp mod Joao Monteiro (nummer 33 i verden) fra Portugal blev det til en sikker sejr på 3-1. Derfor skulle der en sejr til sent fredag, men modstanderen var ingen ringere end Dimitrij Ovtcharov fra Tyskland, der er rangeret som nummer 1 i Europa og nummer 5 i verden. Det blev til en meget tæt kamp, og selv om Jonathan havde tre matchbolde, så endte det med sejr til tyskeren. Et ærgerligt resultat men op til turneringen havde spillet ikke været godt, så at spille så godt mod tre meget stærke spillere tegner lovende for de kommende opgaver.

– Jeg spillede noget af det bedste, jeg har gjort i flere måneder. Det blev til sejr over en, som lå højere end mig, og jeg havde tre matchbolde mod nummer et i Europa og spillede tæt med nummer fem. Jeg er virkelig skuffet og ærgerlig over, at jeg ikke vandt over Europas nummer et, men når der er gået et par dage, kan jeg nok se det positive ved den præstation, jeg har leveret, udtaler Jonathan Groth i en pressemeddelelse.

Resultaterne i Frankrig viste endnu engang, at Jonathan kan spille lige op med de bedste i verden, men det kræver et bedre setup, hvis han for alvor skal blande sig i toppen.

– For at kunne tage det næste skridt og etablere mig i toppen af Europa, fremfor at kunne spille op mod de bedste en gang imellem, så skal jeg have et bedre setup i hverdagen og til turneringer. De bedste spillere har flere trænere og eksperter rundt omkring dem i dagligdagen, hvor jeg ofte skal stå for flere ting alene. I det store hele føler jeg, at jeg arbejder i den rigtig retning, men hvis jeg kan få et styrket og forbedret setup med flere eksperter omkring mig, så kan jeg komme helt i toppen af Europa og etablere mig der.

Næste opgave for Jonathan blive en kamp i Bundesligaen den 12. februar, og næste store turnering er i Qatar fra den 21. februar.

Gruppe 1
Fredag den 3. februar kl. 12.15
Simon Gauzy, Frankrig – Jonathan Groth, Danmark, 3-2 (11-7, 9-11, 11-4, 7-11, 11-8 efter 7-4, 7-7 og 8-8 – Groth taber sine to server ved stillingen 8-8, fejlserv ved 9-8) 
Fredag den 3. februar kl. 16.45
Jonathan Groth, Danmark – Joao Monteiro, Portugal, 3-1 (11-7, 11-6, 6-11, 11-7)
Fredag den 3. februar kl. 21.15
Dimitrij Ovtcharov, Tyskland – Jonathan Groth, Danmark, 3-2 (11-5, 8-11, 11-5, 9-11 efter 8-5, 13-11 efter 8-10 og 10-11).

Få det totale overblik over puljen her


Fra venstre Jonathan Groth og franskmændene Simon Gauzy og Emmanuel Lebesson (der mødte hinanden i EM-finalen i herresingle i 2016) ved gårsdagens lodtrækning.

Seedningsliste herrer:
1. Dimitrij Ovtcharov, Tyskland
2. Vladimir Samsonov, Hviderusland
3. Timo Boll, Tyskland
4. Marcos Freitas, Portugal
5. Simon Gauzy, Frankrig
6. Stefan Fegerl, Østrig
7. Kristian Karlsson, Sverige
8. Tiago Apolonia, Portugal
9. Andrej Gacina, Kroatien
10. Emmanuel Lebesson, Frankrig
11. Mattias Karlsson, Sverige
12. Joao Monteiro, Portugal
13. Panagiotis Gionis, Grækenland
14. Alexander Shibaev, Rusland
15. Kou Lei, Ukraine
16. Jonathan Groth, Danmark


Mikkel Hindersson, der for nyligt har uddannet sig til massør, er ved at gøre Jonathan Groth klar til fredagens kampe i Frankrig. Foto: Privat.

Følg turneringen her
Få overblikket her
Hele turneringen streames her


Jonathan Groth ved lodtrækningen til puljerne ved Europe Top 16 Cup.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: +46 72 301 41 11
Kontaktperson e-mail: linus.mernsten@dbtu.dk