Groth makker med kinesisk verdensstjerne

Godt nok nærmer vi os den 1. april, og man kniber sig lidt i armen, men den er god nok.

Den danske europamester i herredouble Jonathan Groth danner par med den kinesiske verdensstjerne Feng Yalan i mixed double ved det individuelle VM i Düsseldorf, der afvikles fra den 29. maj til den 5. juni.

Kina må kun stille med to mixeddoubler. Derfor er det et scoop og en stor anerkendelse af den danske Europamester i herre doubles kvaliteter ikke mindst som en af de allerbedste doublespillere i Europa.

27-årige Feng Yalan har vundet tre World Tour-afdelinger således vandt hun German Open i både 2010 og 2012 samt Russian Open også i 2012. Desuden blev Feng Yalan i 2006 verdensmester i dame junior single.

Den danske landstræner Linus Mernsten så muligheden og henvendte sig via Dansk Bordtennis Union til det kinesiske bordtennisforbund CTTA, der først for nyligt efter en kinesisk VM-udtagelsesturnering har udtaget VM-holdet. Så kom mailen til Dansk Bordtennis Union om, at de meget gerne så at deres topspiller Feng Yalan spille mixed double med Jonathan Groth ved VM i Düsseldorf.

Det var også Linus Mernsten, der sidste år fik tingene til at ske, da Jonathan Groth fik tyske Patrick Franziska som makker. Det viste sig at være en god idé, da de to i oktober 2016 blev europamestre i herredouble. De to spiller naturligvis også sammen ved VM i Tyskland.

– Jeg er glad og stolt over, at kineserne har sagt ja til at jeg må spille mixeddouble med Feng Yalan. Hun er en klassespiller, og vi burde kunne nå ret langt. Det er en stor cadeau også for Linus Mernsten, der fik den gode idé, siger Jonathan Groth, der også er klar til semifinalerne i slutspillet i Bundesligaen.

Ved det kommende VM stiller Kina op i tre konstellationer med udlændinge. OL-vinder Ma Long stiller igen op med Timo Boll, Tyskland som makker i herre double og i mixed double er ud over Jonathan Groth og Feng Yalan, Petra Solja, Tyskland der får Fang Bo som makker.

Jonathan Groth kan nu se frem til at blive den næste verdensberømte danske bordtennisspiller i Kina, Det kinesiske TV CCTV sender massivt fra verdensmesterskaberne i Tyskland. Ved seneste VM så 191 millioner kinesere med på skærmen.

Se indslaget i DR Sporten onsdag kl. 22.20. Klik her (scroll frem til 5.50 min.)

The trick shot pair

Det dansk kinesiske par har allerede fået tilnavnet ”The trick shot pair” på ITTFs hjemmeside og baggrunden herfor kan du se herunder
 

 

Det var ved den netop afholdte kinesiske top 12 VM-udtagelses turnering, at Feng Yalan i lyseblå t-shirt ikke så nogen anden udvej end at skifte fra højre til venstre hånd for på den måde at udspille verdens nr. 1 den regerende OL- og verdensmester på kvindesiden Ding Ning, der chokeret ser bolden skrue forbi hende udenfor hendes rækkevidde, da hun modtager et forhåndsloop med den ”forkerte” hånd fra Feng Yalan og ikke som ventet et baghåndsslag.

 

 

 

Men danske Jonathan Groth kan jo også finde på den slags. Det var ved Swedish Open i november 2016, at Groth vælger at slå en bold bag om ryggen i kvartfinalen mod svenske Mattias Karlsson.

 

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: +46 72 301 4111
Kontaktperson e-mail: linus.mernsten@dbtu.dk