Fedeklubben har tabt sig

Som altid er der stor interesse for at se, hvad regnskabsfører Dennis Kaalby Jensen kommer frem til af procentvise vægttab for fedeklubbens medlemmer.

Humøret er højt, da jeg kommer ind i Brønshøjs spillelokale i Grøndal Multicenter, hvor jeg nede på bord fire kan ane godt et dusin herrespillere i gang med at puffe til hinanden, mens de ser interesseret ned mod gulvet.

Det ser lidt komisk ud, og man kunne fristes til at tro, at de havde fået øje på noget spændende på gulvet skjult bag banderne. Men historien er en anden, for det viser sig, at den ene af dem står på en badevægt, der absolut ikke må røres, før alle er blevet vejet. Sådan er reglerne, når det drejer sig om den årlige slutvejning i fedeklubben, som de kalder sig.

I præcis fire uger har de hver især kæmpet med at tabe sig så meget som muligt, og denne onsdag den 1. februar er det nu blevet tid til at se, hvordan det er gået for hver enkelt.

Det kan betale sig at have karakter

Det er naturligvis ikke bare for sjov, hvilket fremgår tydeligt af interessen rundt om badevægten hver gang en ny person suger maven ind og træder op på vægten i håbet om, at det gør ham lettere.

Reglerne går på, hvem der procentvis i forhold til sin egen kropsvægt taber sig mest. Den halvdel som har tabt sig mindst, taber hver 500 kroner til den halvdel, som har tabt sig mest. Beløbet bliver konverteret til en festlig middag i byen. Hvis antallet er ulige, går den midterste fri.

I år har 13 personer fra klubberne Amager, Herlev og Brønshøj deltaget i den årlige vejning, som har fundet sted i mange år.

”Vi startede nok for mere end 20 år siden, men vi har holdt et par års pause”, fortæller Helge Kocman, der hilser comebacket til den årligt tilbagevendende begivenhed i Grøndal Multicenter velkommen.

En anden der er glad for, at traditionen er genoptaget, er Dennis Kaalby Jensen i klubben kaldet Buttenschön, der hver gang har været at finde blandt vinderne bortset fra det ene år, hvor han var midterste mand i feltet og derfor måtte betale for sig selv. Det sker næppe igen.
”Det er simpelthen, fordi jeg kan smide kilo på rekordtid efter behag”, forklarer Dennis Kaalby Jensen, mens han blankt afviser, at det skulle have noget at gøre med, at han tilfældigvis er tovholder og fedeklubbens regnskabsfører.

Det der med at være på vinderholdet kan man ikke sige om de tidligere landsholdsspillere Flemming Weinrich og Finn Jacobsen, der omtrent samtlige år har været dem, som de øvrige høfligt har sagt tak for mad til efter det afsluttende restaurantbesøg.
”De andre er jo helt vilde”, siger Finn, der denne gang har tabt sig sølle 1,6 kilo (du læste rigtigt 1,6 kilo og ikke 16 kilo). Han ser ikke helt tilfreds ud (se hans utilfredshed på forsidebilledet), og mens jeg prøver at få en forklaring, får han pludselig øje på Preben Larsen fra Amager, der forpustet gør sin entré.
”Se nu ham der, han kommer lige fra saunaen”, siger Finn bittert uden at vide, hvor meget ret han har, for da jeg lidt senere taler med Preben fortæller han, at han faktisk har fastet i 24 timer og lige ville have den sidste time med i fitnesscentret inden vejningen, som skal foretages inden kl. 18.30. Med et vægttab på 7,9 kilo på de fire uger er Preben blandt vinderne. Her finder man også Per Rasmussen og Søren Eriksen samt et af fedeklubbens nye medlemmer Dennis Dyhr Rasmussen, der har taget opgaven alvorligt fra start og tabt sig hele 9,3 kilo på blot fire uger svarende til 10,85% af sin kropsvægt – helt utroligt og nok til den samlede sejr foran Hans Kristensen, der med et vægttab på 9,0 kilo bliver årets runner up.
I vedhæftede nederst på siden kan du se resultaterne fra årets ind- og udvejning samt skemaer over ind- og udvejningerne fra årene 2008-2014.


Per Rasmussen (tv.) og Michael Rigmond (th.) ser nervøse ud, inden en meget tilfreds, svimmel og omtåget (mere end normalt) Preben Larsen gør sig klar til slutvejningen som sidste mand.

Personlige rekorder

”Det er sjovt at se, hvordan startvejningen stiger for hvert år”, siger Dennis Kaalby Jensen, og henviser til, at der i år blev sat mange personlige rekorder ved årets indvejning den 4. januar.
”Det var tydeligt, at alle havde forberedt sig grundigt”, siger Dennis med et smil. Det er nemlig så godt som alle, der sørger for at være så tung som muligt på indvejningsdagen. Flere af deltagerne indrømmer åbenlyst, at de indtager flere liter vand kort før startvejningen. ”Vi er vel konkurrencemennesker”, siger Per Rasmussen, der også var på vinderholdet i år med et vægttab på 5,9 kg.

Nye mål

”Vi er nogle stykker, der har besluttet at fortsætte med at tabe os for ikke at tage det hele på igen”, siger Dennis Kaalby Jensen, der foreløbig har fået positive tilsagn fra Flemming Weinrich, Helge Kocman, Hans Kristensen, Mads Schiellerup og Søren Eriksen.
Første delmål er at tabe yderligere to kilo i løbet af de næste fire uger. Her kæmpes der i stedet om en god flaske rødvin.


Årets vinder Dennis Dyhr Rasmussen (billedet), der virkede så afkræftet ved slutvejningen i onsdags, at han knapt nok kunne tale, har fornuftigt nok takket nej til at konkurrere om yderligere vægttab – gudskelov!
Man kan kun gisne om, hvad han vil foretage sig i nærmeste fremtid, for battet kan han da ikke løfte. Måske han kan få en rolle i ”Borte med Blæsten II”, hvis der skulle komme en sådan.

Dennis Kaalby Jensen vil ikke afvise at nye medlemmer kan optages i klubben, som i øvrigt er en fed klub. Han anbefaler andre klubber til at tage tråden op. ”Vi har det sjovt med hinanden og oplever et stort sammenhold i at være fælles om noget så fornuftigt som at tabe sig”, siger Dennis Kaalby Jensen.


Det lykkedes at samle ni af de 13 konkurrenter fra fedeklubben til et holdbillede. Fra venstre er det Hans Kristensen, Helge Kocman, Dennis Kaalby Jensen, Svend-Erik Blixt, Michael Rigmond, Dennis Dyhr Rasmussen, Flemming Weinrich, Per Rasmussen og Finn Jacobsen.

De manglende på billedet ovenfor er Mads Schiellerup og Søren Eriksen, der begge blev vejet tidligere på dagen, Steen Hummeluhr udeblev fra slutvejningen og taberdømmes uden mulighed for at appellere og Amager-drengen Preben Larsen (se billedet nedenfor), der blev slutvejet som sidste mand kort før deadline kl. 18.30. Han var lidt svimmel, da han kom direkte fra fitnesscentret, hvor han også havde været i sauna. Desuden havde han fastet i et døgn.


Preben Larsen strækker triumferende armene i vejret til stor skuffelse for Per Rasmussen (tv.), Michael Rigmond (grøn t-shirt) og Dennis Dyhr Rasmussen, som meget passende kun er i halv udgave yderst til højre.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk