Dansk mester skifter klub

Kategori: 
Dato: 
19.05.2017

- 20-årige Tobias Rasmussen skifter fra Frickenhausen til TTC indeland Jülich i 2. Bundesliga

Tobias Rasmussen fortsætter karrieren i den tyske 2. Bundesliga, men nu i ny klub. Foto: ITTF.

”Jeg er glad for at have fået muligheden for at komme til et stort internationalt træningscenter med fantastisk sparring to gange dagligt”, siger den danske mester i herresingle i 2017 Tobias Rasmussen, der skal bo på en sportsskole i Saarbrücken med restaurant, værelser og styrkecenter sponseret af Tibhar. I styrkecentret kan Tobias se frem til egen fitnesscoach et par gange ugentligt.

”Tobias har lært meget de seneste to utroligt udviklende år, hvor Tobias har fået en opfattelse af, hvad der kræves. Fin timing at skifte miljø til en mere europæisk toptræningsgruppe”, siger Linus Mernsten om den danske mesters klubskifte til Jülich.

Det var Linus selv, der skabte muligheden for Tobias i forbindelse med en træningslejr i Saarbrücken, hvor Linus overværede Jonathan Groths træning og fik talt om kometen Tobias Rasmussen, der efterfølgende i februar var på en uges træningslejr i Saarbrücken som optakt til senior DM.

I Saarbrücken var holdkortet fyldt, men klubbens samarbejde med Jülich, der også er et Tibhar-sponseret hold, åbnede muligheden. Jülich blev i år nr. 2 i 2. Bundesliga og takkede nej til at rykke op af økonomiske årsager.
På den måde kom aftalen i stand, hvilket betyder, at Tobias skal bo og træne på sportsskolen i Saarbrücken og spille kampe for Jülich, der klubmæssigt også er et skridt opad for Tobias. I afstand er der et par timer i tog mellem Saarbrücken og Jülich.

Saarbrücken tabte i år i semifinalen i både Champions League og den tyske 1. Bundesliga. I den daglige træning kan Tobias se frem til at sparre mod spillere som Thiago Apolonia, Portugal (nr. 19 på verdensranglisten), Patrick Franziska, Tyskland (nr. 47 på vr.), Bojan Tokic, Slovenien (nr. 55 på vr.) og Patrick Baum, Tyskland (nr. 84 på vr.). Flere internationale topspillere har i år været tilknyttet træningen bl.a. Omar Assar, Egypten (nr. 62 på vr. – tidligere Københavns BTK) samt Wang Eugene, Canada (nr. 77 på vr.).

I Jülich har man formået at samle et tæt firkløver og på klubbens facebook-side kan man læse, at Tobias muligvis vil få chancen i første parkryds fra sæsonstart. De øvrige på holdet er Martin Allegro, Belgien (nr. 198 på vr.), Brian Afanador, Puerto Rico (nr. 216 på vr. - med ved OL i Rio), Alexander Khanin, Hviderusland (nr. 236 på vr. - national mester i Hviderusland).


Tobias Rasmussen har netop vundet den sidste bold i DM-finalen i herresingle 2017 mod Claus Schou Nielsen, Roskilde. Foto: Jim Christensen.

Forsvarer titlen ved ungdoms DM

Tobias stiller i denne weekend op ved de danske mesterskaber for ungdomsspillere i Hillerød, hvor han skal forsøge at forsvare sin titel fra 2016 i U21-rækken, som han også vandt i 2013 og 2014. Her er han seedet 1-2 sammen med Andreas Dilling, der snuppede titlen i 2015. I den stærke række vil landsholdskollega Anders Lind og tvillingebror Kasper Rasmussen være outsidere til titlen.

VM i Düsseldorf

Efter weekenden ser Tobias frem mod det individuelle VM i Düsseldorf, der spilles fra 29. maj og frem til 5. juni. Når VM er forbi, tager Tobias direkte til en Challenger Turnering i Ochsenhausen, inden turen for den travle mester går til Saarbrücken for at komme på plads inden sæsonen.

Se herunder den en time og syv minutter lange DM-kvartfinale mod Kasper Sternberg fra i år. Scroll eventuelt frem til tidskode 50.00, hvor Tobias er bagud med 2-3 i sæt og 7-10. Den føring hentes og så kommer der nogle forrygende bolde specielt ved 12-13 og 13-13….

Har du yderligere godt 49 minutter, så kan du herunder gense Tobias DM-semifinale fra i år mod Allan Bentsen. Masser af gode bolde ikke mindst ved 8-8 i 7.- og afgørende sæt…..

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 
27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: